Kauan on pitkä aika

Tasan 25 vuotta sitten istuin SOLIDWORKS-peruskurssilla ja olin aika innoissani. ”Mallista voi tehdä tälleen nopeasti itsestään päivittyvän piirustuksen hei!” Hyppäys suunnittelussa 2D:stä 3D:hen olisi iso, mutta kuten hieman myöhemmin oli helppo todeta, se oli tehostava, nopeuttava, virheitä vähentävä ja jossain kohtaa väistämätöntäkin.

Tuotekehitys- ja suunnittelutyöt ovat olleet hyvin sekalaisia, olen ”ajautunut” myös järjestelmäkehityksen, testauksen, ohjelmoinnin ja koulutuksen pariin. Kaikessa kuitenkin yhteisenä nimittäjänä jollain tapaa on aina ollut CAD. Monta sataa henkilöä olen kouluttanut SOLIDWORKSin käyttäjäksi, mutta silti sitä oppii edelleen itsekin uutta, eikä ainoastaan uuden ohjelmaversion takia. Ihmiset ajattelevat eri tavoin ja käyttävät ohjelmiakin eri tavalla – ja toisaalta ohjelmistot tarjoavat erilaisia tapoja tehdä samaa asiaa.

Neljännesvuosisata kuulostaa ehkä pitkältä ajalta, mutta perusasiat ovat edelleen hyvin pitkälti samat. Tehdään malleja ja piirustuksia, pursotetaan ja leikataan. Vielä ei niitä luvattuja virtuaalilaseja työpisteellä näy 🙂 Enkä ole hirveästi kaivannutkaan. Tärkein työväline on kuitenkin aina oma pääkoppa. Tekoäly ponnahti esille tämän vuoden aikana isommin. Jossain pelotellaan, että jos et tätä ota haltuun, jäät matkasta. Ehkä, tai ehkä ehdin eläkkeelle ennen sitä…tai otan sen sitten haltuun? Nähtäväksi jää.

SOLIDWORKS Add-ins updates


SWit 2024 and SWupBB 2024 has been released.

SWit:
– added support for SW24
– when using PDF/DXF savings, SWit now returns to the original sheet after saving
– some code upgrades

SWupBB:
– nothing much, some code upgrades

Downloads: www.sloworks.fi/muut

Cutting cost..

Small and very simple macro for SOLIDWORKS to calculate cnc/laser/watercut/plasma cutting price. Open file, select face, run macro, give values and run. Download from ”Software”…

Kengitys

Sivujen valikkoa säädetty, koska lisätty kengityspalvelut…löytyy nyt hevosten alta 🙂

New releases

SWit 2022

– added ”copy” button for item no. field. Copies number to clipboard
– if last used save folder does not exist anymore, you will be directed to c:\
– support for SW23 (not tested yet)

SWupBB 2022

– bug fix for selecting other than model folder for savings.

SWie 2022-Covid

New version released. This can read also the subfolders under selected main folder.